Karklude

Nu fik jeg mig endelig sat mig foran computeren og åbnet op til min blog.

Jeg er startet i praktik hos garnbutik Uldstedet i København. En super skøn butik med garn i alle farver og typer fra gulv til loft og en masse rare mennesker. En butik med strikkefeer, som hjælper, hvis ens strikkeprojekt er gået i stå. Et sted hvor man kun kan blive glad af at være J. Den eneste ulempe eller fordel alt afhængig af, hvordan du ser på det, er at det ligger lige ved Torvehallerne…..uhhhh det bliver dyrt i chai-latte på soyamælk og alle de andre skønne delicatesser ;)

Som jeg har skrevet i min overskrift, så handler det om karklude.

Det er måske ikke nyt for dig, men det har jo vist sig at de engangs-karklude, som du helt sikkert kender, de er lyserøde, gule og blå, er fyldt med plastik, der flyder ud i vores natur og vand og forurener L Det er øv og det vil jo på sigt også påvirke os. Det har Uldstedet gjort noget ved, ved at have udarbejdet tre opskrifter på karklude. Jeg har så fået til opgave at strikke disse karklude op, så du som kunde også har mulighed for at se dem samt føle dem, såfremt du lige skulle kigge forbi J

Det er jo fedt med egen strik, du kan selv vælge farve og mønster, der passer lige til den indretning og stil, som du har valgt i dit hjem, sommerhus eller kolonihave. Så fat dine strikkepinde og strik dine egne karklude!

Den eneste begrænsning ved karklude er garntypen. Du kan kun anvende bomuld! Karklude er et godt lille strikkeprojekt, som du kan tage med i toget/bus på din vej til studie eller job, ferie….ja det er jo dig, som sætter begrænsningen. Det er et fint begynderprojekt, DOG er det min erfaring med bomuld at det er hårdere for hænderne at strikke med, end hvis du er vant til uld.

TIP: Med bomuld føler jeg at jeg skal forme garnet, da det ikke er elastisk ligesom uld. Det betyder, at jeg strammer garnet lidt mere når jeg strikker, for at undgå, at det ikke bliver for løst. Bomuld kan godt give lidt frustration pga. ovenstående, men så er det jo godt, at du kan øve dig på en karklud, før end du kaster dig ud i en bluse af bomuld ;)

Du kan se Uldstedets opskrifter på karklude her:

http://uldstedet.dk/binspiration-bbrbr-234/karkluderevolutionen-238/