Nina hue 3

Så blev Ninas 3. Hue færdig. Nina er en god ven som er begyndt at bære hue året (stort set) rundt og det kræver jo nogle huer at skifte med. 

Huen er mit eget design, så var spændt på resultatet. Huen er med flettet snoninger Den er strikket i kidseta fra Gepard garn, som er super blødt og giver huen et luftigt udtryk.  

 

IMG_1473.JPG

Pandebånd

Pandebånd - Rina

Min veninde spurgte mig, om jeg kunne strikke hende et pandebånd. Hun havde et pandebånd, men dette kunne hun ikke gå med, da hun følte at det kradsede, så det havde hendes ører ikke megen gavn af. 

Jeg tog udfordringen op og det blev til pandebåndet, som kan ses på billedet. Jeg har selv designet det, til min veninde så derfor hedder pandebåndet også Rina :)

Pandebånd Rina

 

Jeg valgte et dejligt garn fra Rowan - Rowan Finest. 

Opskrift på pandebåndet RINA

- ca. 30 gram Rowan Finest fra Rowan

- pinde nr. 3,25

Slå 24 masker op på pind 3,25.

Strik:

Pind 1:  1r, 1vr, 1r, 1vr, 6r ,1r, 1vr, 1r, 1vr, 6r, 1r, 1vr, 1r, 1vr

Pind 2: 1vr, 1r, 1vr, 1r, 6vr, 1vr, 1r, 1vr, 1r, 6vr, 1 vr, 1r, 1vr, 1r

Pind 3: 1r, 1vr, 1r, 1vr, 6r ,1r, 1vr, 1r, 1vr, 6r, 1r, 1vr, 1r, 1vr

Pind 4: 1vr, 1r, 1vr, 1r, 6vr, 1vr, 1r, 1vr, 1r, 6vr, 1 vr, 1r, 1vr, 1r

Pind 5: 1r, 1vr, 1r, 1vr, tag 2 masker løst af på snoningspind og læg bag arbejdet, strik 2r, strik 2r fra snoningspind, 2r, 1r, 1vr, 1r, 1vr, tag 2 masker løst af på snoningspind og læg bag arbejdet, strik 2r, strik 2r fra snoningspind, 2r, 1r, 1vr, 1r, 1vr,

Pind 6: 1vr, 1r, 1vr, 1r, 6vr, 1vr, 1r, 1vr, 1r, 6vr, 1 vr, 1r, 1vr, 1r

Pind 7: som Pind 3

Pind 8: som Pind 4

Pind 9: 1r, 1vr, 1r, 1vr, strik 2r,  tag 2 masker løst af på snoningspind foran arbejdet, 2r, strik 2r fra snoningspind, 1r, 1vr, 1r, 1vr, strik 2r, tag 2 masker løst af på snoningspind foran arbejdet, 2r, strik 2r fra snoningspind, 1r, 1vr, 1r, 1vr,

Pind 10: vr, 1r, 1vr, 1r, 6vr, 1vr, 1r, 1vr, 1r, 6vr, 1 vr, 1r, 1vr, 1r

Strik videre i mønster fra Pind 3-10 til dit arbejde har den ønskede længde. Luk af og sy enderne sammen. 

Ringstykke: Slå 14 masker op på pind 3,25 og følg samme mønster som ovenstående. Strik til arbejdet måler 10 cm eller den ønskede længde.

Montering: Læg ringstrykket rundt om samlingen på pandebåndet, så denne bliver skjult. Sy enderne på ringstykket sammen og monter den ligeledes på selv pandebåndet med et par sting, så ringen ikke kan glide rundt. 

God strikkelyst :)

 

 

Hytteliv

Hold nu op det er længe siden jeg har skrevet på bloggen😳  

Jeg har været travlt optaget med min praktik i Uldstedet, hvor garn, farver og mennesker har givet mig inspiration til strikkeprojekter og stof til eftertanke vedrørende min videre færden i arbejdslivet🤔 

Nu sidder jeg i sensommersolen og nyder formiddagen i Tisvilde med en kop kaffe, som er brygget af husbonden først kværnet bønner med håndkraft og dernæst lade det varme vand løbe igennem bønnerne. Det smager af omhyggelighed og Hytteliv. SKØNT 

Jeg sidder og strikker på en lille cardigan til min niece. Den er sommergul og passer lige til situationen.  

Derhjemme venter en knælang kjole med snoninger, en opskrift jeg har fundet i et Rowan magasin. Bagstykket er færdigt og jeg er igang med forstykket. Det er rart med et strikkeprojekt som tager tid og samtidigt udfordrer mine strikkeevner. 

 

Frisk brygget kaffe  

Frisk brygget kaffe  

Monteringskursus

Nu med monteringskørekort 😊👍 

Nu med monteringskørekort 😊👍 

Jeg elsker at strikke og lave flotte ting. Derfor har det også pint mig, når jeg har skulle montere mit strik og jeg ikke har kunnet gøre det helt pænt fordi jeg simpelthen ikke vidste hvordan det skulle gøres. En grim montering kan ødelægge et super flot strikket produkt.  

Derfor meldte jeg mig til et monteringskursus hos min strikkeguru Louise Klindt. Hun er SÅ dygtig en håndværker og jeg har været meget tilfreds med hendes andre kurser, hvor jeg har været deltager. Jeg vidste med sikkerhed at jeg ville komme hjem med ny viden og strikkekundskaber. 

Denne gang blev det til et monteringskørekort 😊  

på kurset fik jeg for første gang prøvet at sy med maskine i mit strik og derefter klippe i strikket. Dette forekom mig først lettere naturstridigt! Men det var bare så smart og hvis man gør det ordentligt er der ikke noget at frygte og det kan hjælpe en i sidste ende. Fx hvis du tænker på at lave en cardigan i jacquardstrik, som kan være lidt svært, når du strikker frem og tilbage på pindene, så kan du ved at strikke din cardigan rundt på rundpind og derefter sy i dit strik og dernæst klippe den op til en cardigan og påstrikke en kant slippe helt for besværet med at strikke frem og tilbage og ende med et super flot resultat. Det har i hvert fald fået mig overbevist og jeg har ikke den samme frygt meeeen selvfølgelig skal du tænke dig om inden du syr og klipper!!!

 

Syning på maskine og opklipning  

Syning på maskine og opklipning  

Jeg fik også lært at påsy en lynlås. Dette er gjort med hånden.  

 

Påsyning af lynlås  

Påsyning af lynlås  

Tråden er i kontrast farve en pædagogisk metode, så jeg kunne se, hvad jeg lavede.  

Lynlåsen er påsyet fra retsiden først med bagsting - hvilket et langt sting frem og et kort sting tilbage.  

På vrangsiden påsyes lynlåsen med heksesting

Heksesting

Heksesting

Madrassting

Det har voldt mig en del problemer at få montering pænt især ved skuldre og langs siden på fx en trøje.... Åh træls!  

Madrassting er super når du skal montere langs siden på din trøje. Du kan vælge at lade stingene være synlige som en effekt eller trække i tråden så stykkerne nærmest bliver stødt sammen. 

Madrassting  

Madrassting  

Ved en skulder er det maskesting, som anvendes.... For mig udføres stingene madrassting og maskesting på samme måde blot anvendes madrassting ved lodret montering og maskesting ved vandret montering som ved en skulder. 

Maskesting

Maskesting

Dette er kun et lille indblik i det jeg fik lært på monteringskurset. Det var en super dejlig dag med Louise Klindt, som er SUPER dygtig og skønt menneske samt alle de andre rare deltagere på kurset. Dette kursus kan jeg varmt anbefale, så der kommer den sidste finish på dit strikketøj.

Plant smil og plant solskin.

Karklude

Nu fik jeg mig endelig sat mig foran computeren og åbnet op til min blog.

Jeg er startet i praktik hos garnbutik Uldstedet i København. En super skøn butik med garn i alle farver og typer fra gulv til loft og en masse rare mennesker. En butik med strikkefeer, som hjælper, hvis ens strikkeprojekt er gået i stå. Et sted hvor man kun kan blive glad af at være J. Den eneste ulempe eller fordel alt afhængig af, hvordan du ser på det, er at det ligger lige ved Torvehallerne…..uhhhh det bliver dyrt i chai-latte på soyamælk og alle de andre skønne delicatesser ;)

Som jeg har skrevet i min overskrift, så handler det om karklude.

Det er måske ikke nyt for dig, men det har jo vist sig at de engangs-karklude, som du helt sikkert kender, de er lyserøde, gule og blå, er fyldt med plastik, der flyder ud i vores natur og vand og forurener L Det er øv og det vil jo på sigt også påvirke os. Det har Uldstedet gjort noget ved, ved at have udarbejdet tre opskrifter på karklude. Jeg har så fået til opgave at strikke disse karklude op, så du som kunde også har mulighed for at se dem samt føle dem, såfremt du lige skulle kigge forbi J

Det er jo fedt med egen strik, du kan selv vælge farve og mønster, der passer lige til den indretning og stil, som du har valgt i dit hjem, sommerhus eller kolonihave. Så fat dine strikkepinde og strik dine egne karklude!

Den eneste begrænsning ved karklude er garntypen. Du kan kun anvende bomuld! Karklude er et godt lille strikkeprojekt, som du kan tage med i toget/bus på din vej til studie eller job, ferie….ja det er jo dig, som sætter begrænsningen. Det er et fint begynderprojekt, DOG er det min erfaring med bomuld at det er hårdere for hænderne at strikke med, end hvis du er vant til uld.

TIP: Med bomuld føler jeg at jeg skal forme garnet, da det ikke er elastisk ligesom uld. Det betyder, at jeg strammer garnet lidt mere når jeg strikker, for at undgå, at det ikke bliver for løst. Bomuld kan godt give lidt frustration pga. ovenstående, men så er det jo godt, at du kan øve dig på en karklud, før end du kaster dig ud i en bluse af bomuld ;)

Du kan se Uldstedets opskrifter på karklude her:

http://uldstedet.dk/binspiration-bbrbr-234/karkluderevolutionen-238/

A Long Way from home

I'm taking a break not from knitting 😊 but from the Streets of Copenhagen. Im visiting my American Family in Chicago and Dixon for the Christmas holidays.

Chicago skyline from the Hancocktower

Chicago skyline from the Hancocktower

Chrismas lights  

Chrismas lights  

Wool from Hjelholt's uldspinderi  

Wool from Hjelholt's uldspinderi  

My knitting project over here is a sweater in Golden Colour and I'm working my Way up. The front is finished and now the back is under its Way. I do not have a recipe so it is my own design, im exited to see where the pattern and Yarn will take me😊

HAPPY HOLIDAYS ! 

 

Huen NINA/ The hat NINA

I made this hat for my good friend Nina. It is made of alpaca and is so soft. Is has been so fun to figure out the style and to make a hat that fits and now I have my own first recipe 😊

image.jpg

This is the hat in its fuld length  

image.jpg

Cool hat for kids

Just finished this cute hat for cute little Familymember. The hat is a knitted with a mix of  natural organic wool and blue silk and cotton Yarn. The ears are made of natural organic wool and thick merino wool. 

I'm almost positive that it will keep the ears and warm :) 

 

image.jpg

Foxes on Sheep

Almost done with this cute Fox sweater. It is my first time to knit with more than one Colour in a row so I am satisfied with the result that i have created so fare. 

Foxy sweater

Im starting a new knitting project. I bought this recipe for a cute kids sweater with a Fox design at the top, at the icelandic knittingdays back in september. 

The design and recipe is made by a Sweet Young icelandic woman Steinunn Birna Gudjonsdottir.  

I bought the Yarn at the icelandic knittingdays aswell so this is a true icelandic sweater 😊 

 

image.jpg

Afghan Crochet/ tunesisk hækling

I went to a Afghan crochet course Yesterday. Marianne Johnstad Møller taught us about Afghan crochet. It was so much fun and the hours just went by so fast. I dont really have any real experience in crochets so it was learning from scratch but I finished the Day feeling that I had learned some of the basic tecnics and today i continue working on my Afghan crochet skills.